TRABZON / OF - Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi

OF'TAN GERCÜŞ'E KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Trabzon ile Batman illeri arası eğitim gönüllüsü öğretmenler dostlukları sayesinde yeni kardeşlik köprülerinin kurulmasına vesile oldu. Daha önce  İstanbul'da ücretli öğretmenlik yapan Elif İşcan ve Seda Duran adlı öğretmenlerin dostlukları  yeni artandıkları  yerlerde de devam etti.  Elif Öğretmen  Batman ili Gercüş ilçesi  Kozlu Köyü İlkokuluna Seda Öğretmen ise Trabzon ili Of ilçesi Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesine atandı. İki öğretmenin dostluğu iki okul arasında kardeşlik köprülerinin kurulmasına yol açtı. Seda Öğretmen arkadaşının eğitim verdiği  Batman ili Gercüş ilçesi  Kozlu Köyü İlkokulu öğrencilerine destek vermek istedi. Okul idaresine durumu anlatan  Seda  Öğretmen Müdür Yardımcısı Tahsin Kemhacıoğlu'nun da gayretiyle "Of'tan Kozlu'ya Kardeşlik Köprüsü" adlı proje yaptılar.  Proje ile Kozlu İlk/Ortaokulu öğrencilerinin ihtiyaçları belirlendi. Belirlenen ihtiyaçlar Of Kaymakamlığı, Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Of Belediye Başkanlığı, Şehit Ahmet Türkkan ÇPA Lisesi öğrenci ve öğretmenlerince tamamlandı. Toplanan eğitim-öğretim için İhtiyaç malzemeleri  Şehit Ahmet Türkan Çok Programlı Anadolu Lisesinden Okul Müdürü  Temel Rıza Kofoğlu, Müdür Yardımcısı Tuna Çakır, öğretmenler; Şerife Çakır, Volkan Bıyıkoğlu, Esra Ketanci, Seda Duran tarafından bizzat yüzlerce kilometre uzaktaki Batman ili Gercüş ilçesi  Kozlu Köyü İlk/Ortokuluna götürerek öğrencilere dağıtıldı.Projenin hazırlanmasında çok emeği olan Müdür Yardımcımız Tahsin Kemhacıoğlu'na, projenin mimarlarından Seda Duran'a, İlçe Kaymakamımız  Sayın Yiğit Yaşar Demirer'e, özellikle kırtasiye malzmelerinin karşılanmasında, Trabzonspor formalarının alınması ve diğer harcamalarda büyük katkı veren Of Belediye Başkanımız  Sayın Salim Salih Sarıalioğlu'na, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Sayın İdris Kabahasanoğlu'na, öğretmen ve öğrencilerimize  teşekkür ederiz.

08-06-202308-06-202308-06-202308-06-202308-06-202308-06-202308-06-2023

Yayın: 13.05.2023 - Güncelleme: 08.06.2023 12:34 - Görüntülenme: 336