T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / OF - Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi

Digi-Culture Bucklers

Öğrencilerimiz Portekiz'de Karadeniz Fırtınası Estirdiler.

Of Şehit Ahmet Türkkan ÇPAL öğrencileri, 8-14 Ekim tarihlerinde Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında Portekiz'in Penela kentinde bir öğrenci grup hareketliliği projesi gerçekleştirdiler. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen "Diji-Kültür Elçileri" adlı projenin amacı; okul dışı öğrenme mekanlarını eğitim amaçlı kullanarak kültürel mirasa dikkat çekmek ve öğrencilerin dijital yeterliliklerini artırmaktı.

Proje kapsamında Portekiz'deki Agrupamento Escolas D. Pedro, Penela adlı okul öğrenci ve öğretmenlerimize ev sahipliği yaptı. Dört öğretmen ve 8 öğrenciden oluşan hareketlilik grubu, çeşitli eğitim faaliyetleri ile ülkemizi ve kültürümüzü en güzel şekilde temsil ettiler. 

Öğrencilerimiz hazırladıkları sunumlarla Trabzon ve Türkiye'ye dair önemli unsurları Portekizli arkadaşlarına tanıttılar. Okul bahçesinde tüm öğrencilerin katılımı ve yöresel kıyafetlerle horon halkası oluşturdurdular. Okul mutfağında kuymak pişirdiler. Aynı şekilde Portekizli arkadaşlarının da yöresel dans ve yemeklerini bizzat tanıma fırsatı buldular. Geleneksel bir seramonimiz  olan Kına Gecesi canlandırması oldukça dikkat çekti.

Okulda gerçekleştirilen kültürel aktarım amaçlı etkinliklerin yanı sıra, Porto ve Lizbon şehirlerinde önemli merkezlere geziler düzenlendi. Öğrencilerimiz Portekiz tarihi yapıları ve sosyal hayatı ile ilgili yaptıkları gözlemleri fotoğraflayarak online bir fotoğraf albümü ve gezi rehberi oluşturdular.

Coimbra şehrinin pedegojik keşfi etkinliğinde Portekiz'in en eski üniversitesi olan Coimbra Üniversitesi gezildi. Bilim laboratuarları, kütüphaneleri incelendi.

7 gün süren projenin sonunda hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz güzel an ve anılar biriktirmiş oldular. Anlamak ve anlaşabilmek adına yabancı dil bilmenin gerekliliğini yaşayarak kavradılar. Kültürel miras ve kültürel çeşitliliğin korunması ve yaşatılması ile ilgili bir farkındalık kazandılar. 

Erasmus+ sayesinde yurt dışı eğitim hareketlilikleri öğrencilerimiz için de mümkün hale gelebildiği için Şehit Ahmet Türkkan ÇPAL olarak mutluyuz. Avrupa Eğitim Alanın bir parçası olabilmekten dolayı gurur duyuyoruz.

20-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.01.2023 - Güncelleme: 13.12.2023 11:28 - Görüntülenme: 170
  Beğen | 3  kişi beğendi